Intuïtief Leiderschap

Word je eigen leider! En vergroot je persoonlijke effectiviteit: een zeer belangrijk onderdeel in leiderschap. Bovendien een vereiste voor iedereen, die leiding geeft of gaat geven; voor mij de basis van alles. Ik zie intuïtie als dé kwaliteit die meer balans brengt in veel toch "rationeel" gerichte bedrijfsculturen (en dus managers in die organisaties). Laat je vooral leiden door je intuïtie (naast je ratio) en breng zodoende intuïtief leiderschap in de praktijk.

Intuïtie
Onder intuïtie versta ik: een direct innerlijk weten.
De laatste jaren zien wij een duidelijke verschuiving in de zakenwereld ontstaan. Intuïtie – het creatieve hulpmiddel bij uitstek, door de “mannenwereld” vaak verguisd – wordt meer en meer gebruikt ter vervanging van en naast de analytische methode, waarop managers voorheen uitsluitend werden getraind (James Wanless).

Leiderschap
De term leiderschap kan je op diverse manieren uitleggen, ten eerste betekent het: leidinggeven aan jezelf, aan je eigen leven, privé en in je werk; word je eigen leider en vaar je eigen koers! Daarnaast duidt het op de capaciteit om mensen aan te sturen en hen te leiden in de richting van een visie.

Pas als je wordt wie je bent en daardoor diep van binnen weet wat bij je past, kun je in wijs-heid actief handelen en datgene doen waarvoor je gekomen bent

Paulien Assink  (Uit het harnas)