Wie is EB

EB staat voor Elsbeth Bakker
Met meer dan twintig jaar werkervaring op het gebied van communicatie, coaching, training, werving & selectie en algemeen management ben ik vanaf 2000 mijn levenspad bewust anders gaan bewandelen. Hierbij volgde ik een scala van studies en opleidingen om mijn persoonlijke ontwikkeling te verdiepen en natuurlijk ook om mijn professionele vaardigheden uit te breiden; vooral op het gebied van Jungiaanse psychologie (3-jarige studie aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen), "Onorthodox Coachen"  (Perspectiefgroep Arnhem), stresspreventie en lichaams- en energiewerk.

Holistische visie
Mijn visie is holistisch; De wisselwerking tussen lichaam en geest is voor mij fascinerend en heel boeiend. Dit belangrijke uitgangspunt draag ik uit en deel ik met klanten in coachingsgesprekken. Mijn werkwijze is gericht op persoonlijke ontwikkeling, inzicht en ervaring.

Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling in leven en werk, dat is mijn credo en daar tracht ik zelf naar te leven. Ik maak gebruik van inzichten uit vele verschillende richtingen;
Als eerste en heel belangrijk inzicht:

Presence (Peter Senge):
het totaal en geheel aanwezig zijn voor mijn klant tijdens coachgesprekken.

Daarnaast in mijn  "gereedschapskoffer" aanwezig en zonodig tot mijn beschikking: Jungiaanse psychologie, Transactionele Analyse, Oplossingsgericht werken, NLP, Bio-energetica, Enneagram  en de Incatraditie.

 

"We are tied to the ocean. And when we go back to the sea, whether it is to sail or to watch it, we are going back to whence we came."

John F. Kennedy